Nye interiørtendenser i 2019 og VR for indretning

June 18, 2020

Foråretgiver altid lyst til fornyelse. Især søger mange at ændre noget i hjemmet, hvilket gør det mere friskt og moderne. Om de nye trends fortalte designeren Julia Madsen om i Fakty (ukrainsk avis), hun bor og arbejder i Danmark, og takket være moderne teknologi hjælper kunder med at komme ind i fremtiden.

-2019 Årets hovedfarver er koral, levende koral og den grønne natur," sigerJulia Madsen. - Men hvis du ikke er en tilhænger af lyse farver i indretningenaf dit hjem er brugen af neutrale, rolige toner også relevant nu. Hvid, grå, brun og beige kan blandes harmonisk med hinanden.

* Brun, grå, hvid og beige farver er perfektkombineret med hinanden
- Hvilke møbler trenderlige nu?

- Møbler med bløde og afrundede former i 1960-1970'ernes ånd. I dag i 2019 er modernesofaer med afrundede kanter, buede rygge på stole, runde sofabord.

* Relevante møbler med bløde og afrundede former

- En vigtig rolle iskabelsen af komfort er tekstiler. Er der nye tendenser?

-Hvis tidligere fløjl og velour blev anset for gammeldags, er disse stoffer iinteriøret i dag meget populære. I trenden af sofaer, stole, puder og gardineraf fløjl og velour. De er også behagelige at røre ved.

* Velvet og velour i interiøret er meget populære

- Hvordan rådgiver duom at dekorere væggene?

-Jeg bruger modeillustrationer inspireret af stilen fra Picasso og Matisse.

-Er moden ændret til blomsterdekorationer?

-I mange år har vi været vant til at fylde vores hjem med levende planter. I dager det vigtigt at dekorere huset med buketter og sammensætninger af tørredeblomster.

* Ifølge designer er i interiøret fashionablebuketter og kompositioner af tørrede blomster.

- Hvad er stilarterneinden for indretning på toppen af populariteten?

-Den skandinaviske stil, nedtones en smule i 2019 , hvilket giver plads til enny stil "Memphis", som indebærer en kombination af vinkel silhuetterog uventede former, elementer af Art Deco, avantgarde fra 1930'erne, retrostilaf 1960'erne og popkunst. Det sort-hvide tavle mønster er en af de vigtigstedesigns i dette arsenal. Den nye trend inden for indretning er inspireret afMemphis designgruppe. Dette er en gruppe af designere og arkitekter, som i 1980blev grundlagt af den italienske arkitekt Ettore Sottsass. De udviklede lyse,modige og usædvanlige former for møbler, men på det tidspunkt var folk ikkeklar til at acceptere en sådan ekstraordinær stil. Et årti senere begyndteinteressen for ham at få fart. Og i dag er det blevet en trend.

En anden modetrend er Terrazzo. Den gamle teknik til at hælde gulve, når marmorfliser blev tils at til kalk eller cement, oplever en anden fødsel. Moderne designereoverførte ideen til at dekorere fliser, møbler, tallerkener og endda tekstiler.I dag er det moderigtigt at bruge den plettede tekstur overalt - især i designaf køkken og badeværelse.

* Spotted teksturer foretrækkes af tilhængere af modetrend Terrazzo

- Hvad betragtes nu somen anti-trend i indretningen?

-Trends er ikke noget, som du absolut skal følge. Alle har ret til ikke at lyttetil modetrends. Ikke desto mindre er der ting, der absolut ikke behøver atblive brugt i lang tid, og endnu mere i 2019. Antitrend - Gips lofter på flereniveauer, kurver, buede strukturer, fremspring med nicher. Foretrækker fladtloft. I anti-trending neon farvet lys.

- Hvilke møbler hartabt relevans?

-Plastbrusekabiner er også irrelevante.

- Hvad er deresalternativ?

-En murstens konstruktion med en glasdør eller et glas parti, for eksempel medsort kantner.

- Julia, du tilbyderdine kunder at se deres mulige nye interiør i virtuel Reality. Hvordan går dether?

- Det hele starter med, at jeg anerkender klientens ønsker. På baggrund herafskaber jeg en 3D-model af det fremtidige objekt ved hjælp afcomputerprogrammer. Du tager virtuelle Reality briller på, forbinder dem meddin smartphone og ... finder dig selv i det allerede færdige interiør i dithjem. Man kan også slutte brillerne til en computer. Med hjælp fra den virtuelReality har du mulighed for bogstaveligt, talt at flytte rundt i lejligheden,evaluere alt i rummet og se alle detaljer i interiøret fra enhver vinkel.Teknologien står ikke stille. Nu kan du gennemgå dit nye hjem, før det erbygget.

- Utroligt!

-Virtuelle teknologier giver dig også mulighed for selvstændigt at ændrefarveskemaet i det indretninghjem. For eksempel kan du se om en grå eller gulsofa ser godt ud i din stue. Når alt kommer til alt ved alle, hvor svært det erat vælge.

- Sandsynligvis erdenne service fabelagtig dyr?

-Jeg vil sige dette: Priserne er forskellige. I Danmark forhandles prisen forhele projektet som helhed eller timepriser accepteres. Det vil sige,designerens gebyr afhænger af hvor meget tid han har brugt på arbejdet.

- Men kunden kan ikkese hvor mange timer du arbejder. Hvad hvis han er i tvivl?

-Her er alt bygget på tillid. I Danmark er vi vant til at værdsætte voresomdømme. Der kan ikke være tale om bedrag her. Jeg vil fortælle om et af destærkeste personlige indtryk. Da jeg først ankom til Danmark, kørte min mand ogjeg en tur på landet. uden for et af husene var der et stativ med færdigpakkedekartofler. Hvis du vil købe dem, skal du tage kartoflerne og lægge pengene i enkasse. Der er ingen sælger, alt er baseret på tillid.

* Julia Madsen: "Jeg kan virkelig godt lide hvadjeg laver i dag"

- Julia, hvad var dinvej til design professionen?

-Jeg læste til økonom - en chefrevisor, som min mor. Og på trods af at hun varimod, ønskede jeg ikke at trække mig tilbage fra mit mål. I et helt år tog jegtil Kyiv på kurser, og planlægde at blive studerende på Kyiv NationalUniversity of Economics. Men alt ændrede sig da jeg tog til åbent hus påVinnytsia National Technical University. Og her rådede de mig til at gå på enny lovende specialuddannelse "Bybygning, økonomi og computergrafik ibyplanlægning". Næste morgen besluttede jeg at tage derhen. Jeg toguddannelsen færdig, og er i dag glad for at jeg gjorde det. Efter eksamen frauniversitetet var der stadig mange kurser om indretning, jeg havde praktik medpraktiserende designere, studerede specialiserede programmer. Og kan virkeliggodt lide hvad jeg laver i dag.

- Hvordan kom du til Danmark?

-Jeg gift med en dansker. Jeg mødte min nuværende mand i Vinnytsia. Mikkel erprogrammør, og han kom til Ukraine på forretningsrejse. Vi mødtes tilfældigt påen cafe, begyndte at snakke. Jeg er flydende på engelsk. Min mor gør sit bedstefor at mestre det. Jeg har boet i Danmark i mere end to år.

- Var det svært attilpasse sig til livet i et andet land?

-Det største problem er at lære dansk. Selvom næsten alle her taler engelsk udenproblemer, skal du tale dansk for integration i samfundet. Jeg studerer iøjeblikket dansk.

- Er Danmarks og Ukrainernes smag præference forskellige?

-I Danmark har næsten alle skandinavisk stil i deres hjem. Væggene er hvide,nogle gange kan en af dem fremhæves i en anden farve. I Danmark bruger visjældent tapet. Vinduer for det meste uden gardiner. Hvis de har gardiner, erdet normalt i stue etagen. Vejret i Danmark er sjældent solrigt, så solen eraltid velkommen. Danskerne foretrækker Møbler og belysning af danskeproducenter eller fra de nærliggende skandinaviske lande - Norge og Sverige.

- Interessant.

-En lille historie. For tre år siden var mine venner i Vinnitsa igang medopbygning af deres nye lejlighed. Dekorative gips blev planlagt på væggene. Deinviterede Mikkel og jeg. De havde allerede lagt fliser, gulv, væggene varhvide, det var kun dekorative gips. Min mand spurgte dem: "Væggene erhvide, gulvet er der, så hvorfor bor I her ikke?" De svarede, at væggeneendnu ikke var færdige. Han forstod ikke, hvorfor der var lagt noget andet pådem. Ifølge vores ideer er lejligheden ikke klar, og i Danmark har næsten allehuse hvide vægge. Forresten, i skandinavien er badeværelset ikke flisebelagtfra top til bund med fliser, det er kun beregnet til håndvask og brusebad.Resten af væggen er malet med vandtæt maling.

- Hvordan vil du rådgive dem, der ønsker at opgradere deres boliger billigt og hurtigt?

-Hvis vi taler om opdatering af boliger uden en reparation, er det værd atstarte med at frigøre plads fra alt, hvad der er overflødigt. Meget oftebeholder vi ting, som vi absolut ikke har brug for, vi bruger dem aldrig.Frigør dit liv fra dem. For at cendre dit hjem med nye farver, er detundertiden nok at opdatere gardinerne og købe nye puder. Glem ikke håndlavedenyskabelser- der er så mange måder der hurtigt og billigt giver gamle møbler etfrisk pust. Og husk også: moderne renovering og smukke møbler - er fantastiske,men atmosfæren, som jeg gerne vil vende tilbage til, er meget vigtigere. Jegønsker at dit hjem altid være hyggeligt og varmt.